Dagen efter!!!!!!

Måndag igen, dagarna går och snart är tomten här med klappar till alla som varit snälla. Tyvärr kommer nog inte alla i laget att få!! men det kommer vi tillbaka till senare.

Lång helg med 2 bortamatcher och efter varierat spel har vi med oss 4 pinnar hem till tvättbjörns nästet.
Starkt gjort boys.
Matcherna kommer jag inte att gå in på idag utan de lämnar vi nu bakom oss och blickar istället fram mot vad som komma skall. Vi har nu träning måndag och onsdag för att sedan ta emot kalmar på torsdag. Hoppas att det blir bra med folk på dessa för vi har lite att jobba vidare på och lite som vi måxte hitta tilbaka till som vi bitvis tappade i helgens matcher.

För egen del så var matcherna inte några höjdare som trillar in på listan över bra insatser men jag tror att jag (och andra) har analysertat detta och kommit fram till några anledningar som kan förklara mycket.
1: Fredagar ska man inte spela match, Det är fredagsmys som skall gälla efter en hård vecka.
2: Någon skall kör bilen till matchen, Nej men vad konstigt att det blev jag när vi ska iväg på en fredag.
3: Spela med spelare som tänker byta om om de  inte får byta femma, och visst fick han byta.
4: Sen avslutade smike med den glasklara kommentaren i bussen hem igår kväll att tobbe lyfter hela röda femman, utan han skulle det gå illa, Själv måste jag få mer fart, är för slö. En knivskarp och riktig analys som det bara är att hålla med. Dock inte att tobbe lyfter hela femman.
Äsch skit sak samma listan skulle bli alltför lång om jag forsatte så jag lägger ner den.

Lite osämja har det dock börjat pysa fram nu när vi kommit en bit in i säsongen.
Tobbe J och Bengtsson har kommit i kläm efter att tobbe hört hur Bengtsson haft synpunkter i vimmerbybilen.
Kan tyvärr bara intyga att bengtsson som man tror är så tyst inte alls är det. Herman och jag får inte syl i vädret i bilen när coach och Bengtsson är igång. Hörselkåpor på.
Själv råkade jag hamna mitt emellan igår och tobbe skjuter mig på sidan i nacken, Tack för den.

Ikväll hoppas jag att coach kommer ner med inställningen att vi ska köra ur benen med lite långa övningar. Det är det bästa med måndagsträningar, spelövningar nej tack.

Julklapparna var det oxå. egentligen behöver jag nog inte tala om vilka som inte kommer att få, alla vet ju redan vilka det är. Jag avvaktar och återkommer om det sker något som kan ändra tomtens belut. Ho Ho Hoooo

Nej nu får det vara nog för denna gång men jag säger som den gamle guvernören sa i nån film,,,,
i´ll be back.

Ps Måste även lägga in en hyllning till min lärljunge Dea, Du är snart full lärd och då kan jag dra mig tillbaka med gott samvete. Vilken svärmorsdröm han är!!!   Eller S P ????

Ses ikväll

#24

2 Nya pinnar i kväll!

I kväll va det Rydaholm på bortaplan som stod på menyn. När jag hoppade på bussen i Eke i dag så såg folket lite trötta ut, vet inte vad det berodde på men vi kom fram till Talavidshallen med gott om tid över till isuppvärmningen. Jag själv fick beskedet att jag skulle lira på backplats i dag, men det kändes som det skulle gå helt okej, jag menar, hur svårt kan det va, det finns ju folk som spelar back varje match!
Väl på plats började folket att piggna till och det kändes som alla va redigt taggade redan när vi körde tvånudden ute på grusplanen. Kul att vi är så många som är me o latjar boll nu innan matcherna, vi börjar bli ganska bra på det! Till o me "Tobbe träben" vinner en o annan :)

Lite småändringar blev det i femmorna eftersom Thomas J hade vart i väg på dansbandskampen o svängt runt o kunde därför inte vara me i dag, därför gick "dogge" in i andrafemman tillsammans med Nicke J och bror "Pekka" fick ta hand om mig i tredje.
Vi va ganska heta redan från första nerssläpp och även om det gick lite väl lätt så sätter ändå Simon K 2 strutar redan i sitt första byte. Härligt härligt! målanet fortsätter o efter första perren har vi 5-0 med oss i periodvilan.
Alla är på bra humör, vi har inte gjort någon jättebra period direkt men allt gick vår väg kändes det som.
andra perioden blir lite tuffare, vi går väl ut o tror att matchen är avgjord men Våra motståndare får in ett par puckar och plötsligt är det lite match igen, Simon K smäcker in sitt tredje mål för kvällen i denna perioden vilket blir vårt enda i denna och inför tredje perioden har vi ändå en ganska trygg ledning som vi ska försvara känns det som.
Men som så många gånger förr så går det inte att ta ut någon seger i förskott för i tredje böjar vi tappa mer o mer! Nu är det inte mycket som funkar och rätt va det är i slutet har vi tappat ända till 5-7.
Rydaholm går för poäng nu o plockar målvakten och lyckas göra även 6-7.
De plockar ut målis igen direkt efter teken men denna gången lyckas vi få tag på pucken i försvarszon och Robban S kan Sätta sin tredje puck för kvällen i tom kasse.

Positivt från denna matchen är att vi tar 2 viktiga poäng och har där  med fortfarande häng på toppen i tabellen, härligt med för Robban coh Simon att struta tre gånger var.

Nu väntar en riktigt viktig match hemma mot Kalmar på torsdag och då måste vi se till att vara på topp o lira som vi vet att vi kan!
Vi hoppas på ett stort publikstöd då, så ska vi göra allt vi an för att bjuda på en riktigt härlig fight i "racoonshallen"!

Syns på träningen i morn göbbs!

#28


Seger utan skönspel

Hej gott folk!

Nu sitter vi på väg hem ifrån Gislaved efter att ha bärgat 2 viktiga poäng mot Westbo!

Efter en seg bussresa kliver vi ut o gör en hyfsad bra första period där det inte skapas direkt mkt målchanser.
Vi hade dock 2 bra chanser i två frilägen som vi dock ej kan förvalta på bästa sätt.
Vi förlorar skotten med 11-9.

Andra perioden kan sumeras genom ett ord "HAWAIIHOCKEY" från båda håll.
När det gått 18.20 av perioden får Niklas johansson ett perfekt pass från Simon Karlsson
och med ett riktigt bra handledsskott sätter han 1-0 rakt upp i krysset.

Inför tredje perioden kunde man tro att Westbo skulle komma ut o checka hårt men det kom aldrig någon
press från deras sida utan vi kontrollerar matchen utan några direkta problem.
Med minuten kvar tar Westbo timeout o plockar ut målvakten för en sista kraft ansträngning.
Istället vinner vi pucken o Conny kan enkelt servera Tobbe pucken som i tom kasse sätter 2-0
o vi kan andas ut o glädjas för 2 viktiga poäng..

Vi gör ingen jätte match utan får kämpa hårt för vinsten! Ska vi ta med något positivt från matchen så är det att vi inte släpper till några direkta farligheter framför Krille i målet utan dom får snurra utanför!
Ett STORT GRATTIS till Krille Lindh som håller sin första nolla i VSGF tröjan..

Nu ska vi ha en trevlig hemresa och sedan laddar vi om batterierna för ännu en tuff borta match mot Rydaholm på söndag!


P.S Glöm inte bort att titta på Dansbandskampen imorgon kl 20.00 SVT 1 när Tomas Johansson#26 ska bugga runt i direksändning!!

Tack för mej Lövet#8

Mål,mera mål.

Vinst hemma mot Skillingaryd ikväll med 10-2.
Efter att vi fått stryk väldigt snöpligt  mot Skillingaryd borta med uddamålet så hade vi revansch att hämta in idag.
Vi pratade om innan matchen att vi inte skulle ge dom denna matchen oxå,vi skulle vara väldigt taggade o fokuserade från start sen jobba hårt i 60 min.I hockey går det inte att jobba i 40 min utan en match är 60min o allt kan hända det fick vi lära oss i Skillingaryd.
´
Efter att vi kört den gamla fina Racoons låten i omklädningsrummet precis innan vi gick ut så var alla heltända.
Vi kom ut som hungríga tvättbjörnarna som hade bestämt sig för att  köra över dom från start och   inte låta dom komma in i matchen.I vårat första byte fick vii rejäl press på dom ,och vi hängde även dit 1-0. Efter 1.30 i första perioden gjorde vi 2-0.Sen spelade vi i stort sett i en zon.Vi gjorde slut på dom efter första perioden.

Dom började med nåt som inte kan kallas hockey dom hängde inte med att alls o blev väldigt frustrerade ,börja köra massa fula saker.Och domarna har ofta svårt med att markera gränser i denna divisionen. Ibland jättepetiga och ibland tillåter dom nästan allt.Det gynnar ofta inte nåt lag för det brukar var likadant åt bägge håll.

Tycker vi gjorde det kanon idag vi var kalla och fokuserad på det vi skulle göra istället för att bry oss om deras spel.


Roligt att se den lillle Karlsson även han har offensiva kvalitèr,berömde ju hans bror Pekka efter förra matchen att vi hade en joker i han som kan kliva fram o hänga om det behövs. Antagligen blev väl lill Pekka lite missnöjd över det o ville visa att även han kunde göra mål.3 baljor av han idag.Där har vi en joker:)


+ till alla idag vi visade återigen av vi är ett team som jobbar för varandra.
Vi har väldigt kul ihop nu och det är en bra känsla inom laget.Tycker det syns mer o mer på isen oxå.

Övrigt så tycker jag publiken skötte sig fint idag med, kul att se att ni kan klappa händerna oxå:)KANON:

Gästbloggare.
Jag raggade upp en hemlig bloggare  efter samlingen idag,som jag hoppas på ska skriva inom kort.Du vet vem du är så sätt igång o skriv nu.(obs: är inte stickan,men han väntar vi oxå på.)
Ska bli oehört kul att läsa vad han skriver om laget.Han spelar inte själv så får se om han har annan syn på laget än vi spelare har.

Ha en bra måndag..

#17





Teamwork

Underbar match igår.Vinst 5-3 mot Lenhovda.
Vi startar matchen väldigt bra,sätter bra press på Lenhovda dom första minuterna.Kunde lika gärna stått 1 eller 2-0 redan efter ett  par minuter.
Vi var tokladdade,märktes redan på samlingen att alla ville spela och man kunde verkligen känna hur koncentrerat det var.
Vi tog ledningen med 3-0.
Nu blev det lite spännande på slutet ,vi fick lite visningar emot oss och vi föll ner lite  och dom kunde komma ifatt till 3-3. Men jag tyckte vi visade en enorm lagmoral på slutet då vi tog oss samman och gick ifrån och vann med 5-3.
Det sista målet satte Biffen i öppen kasse som för övrigt gjorde sin första hemmamatchen för Vsgf sen 2005.
Biffen var mycket bra tillsammans med Bus och Herman denna match.
Kul att se dig i Vsgf tröjan igen Biffen.

Detta var en skön seger för oss,alla jobbade för varandra på ett mycket bra sätt.
Nu känns det verkligen som vi har tagit tag i detta och att alla drar åt samma håll.
Vi har en bra bredd i truppen är det några som faller ur ramen lite så kliver några andra fram o visar vägen.

Träning ikväll ,hoppas på bra med folk så det blir en bra och rolig träning.

Pekka att du var en sån prickskytt.Kul att se .Där har vi en offensiv joker.

Rocky Balboa vilka fina skridskor du skaffat dig,mycket bra val:)

Tomas:hur gick det sen,fick du låna någons tandskydd:)


Dagens + :går denna gång till publiken.Var mycket folk igår och alla levde sig in i matchen så det blev en bra stämmning.Kul att se. Ni är Välkommna åter.


Vi ska bli lite bättre att uppdatera våran blogg nu.Stickan försökte igår men efter knappt en mening gav han upp,får se upp han samlat nya krafter så kanske det kommer ett inlägg från han så småningom.

Gå ut o ha KUL.

Pang boom hej.

#17


24# vikarierar!!!!

Hej Hej

Hoppar in och skriver lite nytt om läget i laget inför morgondagens match i Linköping.
Den ordinare (och fantastiske bloggaren vi har) tränade inte idag och då var jag snabb att ta över spakarna i planet. Något man inte skulle kunna tro med tanke på hur tyst och tillbakadragen jag är i omklädningsrummet. Sanningen är den att tobbe valde med omsorg vem som skulle få skriva i bloggen, valet föll på en av de äldre (men fortfarande ung) som skulle ta hand om det jobbet.
Så här är jag nu och stretar hårt för ansvaret vilar tungt.............

Till ämnet:

Dagens träning i tvättbjörnsnästet gick bra tycker jag. Bra fart och glädje över hela banan. Mycket folk var vi idag också och det gör ju inte saken sämre, härligt att se.

Själv började jag med att på första övningen lägga in lite mer detaljer än coach hade ritat, ett mycket snyggt knädopp på röd där jag tyvärr inte kom upp tillräckligt snabbt för att kuna gå på mål och avsluta utan slutade snöig i ena sarghörnet. Men efter en lång blick på Acke (matris) och på skridskorna och lite huvudskakningar släppte ringrosten. ( Man har ju inte tränat på en vecka, Jobbigt att fira födelsedagar med tårta)

Vi gick igenom och tränade mycket pp och boxplay idag så vi får hoppas att vi kan skärpa till oss lite i dom spelformerna imorgon och kanske kunna utnyttja dessa lägen.
Tyvärr så slappnade målvakten Lind av lite för mycket i 3 mot 5 och pang pang pang så fick han vittja nätet som en gammal ( för du är väl äldst va? 30 år oj oj) Torskfiskare på Östersjön. Lite mer allert imorgon, men det vet vi ju att så är fallet.

Mycket 2 mål också, bra coacherna ni vet vad vi behöver öva på.

Nu hoppas vi att alla kommer laddade till matchen imorgon och vi tar en 2 poängare i Cloetta Center, Mmmmm choklad det lät gott!!!

Klockan är mycket dags att vila och börja uppladdningen.

Ps Kul att se lite nya ansikten också i omklädningsrummet, vi hoppas att ni ska trivas och komma in i gänget bra.
Hoppas nu bara mina klubbor kommer med till matchen imorgon, och om de gör det att man får använda dom själv!!! Eller vad säger du Herman Grrrrrrrrrrrrrr

Ses imorrn 24#

Vi vill,Vi kan.

En poäng hemma mot serieledarna HA 74. Jag visste att vi kan spela såhär bra hockey när vi vill.
För igår ville verkligen alla,var ett helt annat lag som kom ut på isen igår om man jämför med dom andra matcherna denna säsongen.Vi spelade verkligen som ett lag ,höll ihop laget o stod upp för varandra.
Jag var övertygad om att vi skulle komma ut heltända till denna match,träningarna i veckan har gett mig dom vibbarna.Varit hårt spel bra fokus och t.o.m lite fighter på tvåmålet på träningarna..Alla ville verkligen vända på detta.

Det var en kul match att spela med högt tempo ,mycket tight och intensivt.
HA74 var bra ,är nog det bästa laget vi mött hittils ,så är inte förvånad över att dom ligger i toppen.Där kommer dom fortsätta att vara framöver.Dom spelar bra  hockey,dom har bra fart och har tanke i sitt spel.
Det tycker jag vi oxå hade och vi var minst lika bra igår.
Det var en av dom bästa matcherna i Virserums ishall på ett par säsonger ,iaf var det den överlägset bästa för i år.

Men vi är inte nöjda med bara detta,vi tog ju trots allt bara 1 poäng ,nu vill vi även i fortsättning gå ut och visa att vi vill och att vi kan.
Vi har fortfarande en del saker att jobba på,vi kan bli bättre på allt egentligen.(det kan alla människor bli).
Vi var stabila matchen rakt igenom igår,föll aldrig ur ramen  som vi gjort tidigare matcher då vi spelat väldigt bra vissa perioder av matchen sen har vi spelat väldigt väldigt dålig stundtals.Vi gör misstag även igår ,det gör alla och det kommer alltid att göras under en hockeymatch.Men det handlar ju om att minimera misstagen och höja lägsta nivån.Där är vi på rätt väg.

Träning ikväll och hoppas nu så många som möjligt kan komma så vi kan fortsätta  att träna på bra.

+ till alla i laget.Även ni som inte spelade igår.Vi visar vilja just nu.Både på match o träning.Allt blir så mycket roligare då både i omklädningsrummet och på isen.

Larsson,finns det eg någon som du?? Så lugn,har du nån gång stressat upp dig.?

Stickan.finns det eg någon som du??   Har du någonsin varit lugn?

För övrigt så förklarade Åström för oss igår varför han gjorde så mycket mål i träningsmatcherna och inte så mycket nu.Det var bara liksom för att gå in och markera för oss äldre,visa vägen,och att han ger oss "äldre" (VAD HAN NU MENAR MED DET) chansen att komma ifatt han nu. Men nu Åström är vi ifatt och förbi så kanske dax att visa vägen igen nu då;)

Donne gjorde nog årets propp igår. Snyggt. Tänk er själva att köra in i han eller bli överkörd av han. Mycket bra gjort Donne. Några kilo kladdkaka i magen till nästa gång så blir det ännu större smäll.

För övrigt såg jag Sven-erik,Jan-erik och Olle i Pistvakt  på samlingen igår.
Sjukt lika när dom satt på rad bredvid varandra.
Jo då vi har 3 bröder i laget.  Gissa vilka?

Vi ses.

#17

Fightday.

Söndag Och Hemmamatch mot HA 74.
HA 74 leder serien så här långt.Så det kommer bli en tuff match idag.
Vi har tränat mycket på grunderna denna vecka, har varit ganska mycket folk och en väldigt bra fart på träningarna.Jag vill påstå att träningarna vi haft denna vecka är dom bästa träningarna vi har gjort denna säsongen.
Men nu är det ju match då gäller det att vi är vakna från början och att vi tänker på vad vi verkligen ska göra.
Det känns postivit i laget och jag är ganska säker på  att alla är väldigt sugna på att spela idag.
Jag tror vi kommer med fullt manskap idag så gäller att man är med o visar att man vill spela idag annars kanske man inte får så mycket speltid.(Gäller alla)

Nu kör vi boys.
Ses 17.00.

#17


Nystart.

Måndag igen.Ny vecka nya möjligheter.
Spelade mot Eksjö borta igår,tänker inte gå in på den matchen mer utan nu blickar vi bara framåt.
Idag på träningen hade vi ett lite snack,inget allvarligt utan vi bestämde oss bara för att var en ska rannsaka sig själv o se vad vi kan göra bättre.Tycker det märktes på träningen idag ,var helt annan fart och vi tänkte mer.
Vi måste hitta tillbaka till vårat stabila grundspel ,och det tycker jag att det redan idag kändes att vi är på rätt väg igen.Hade ju varit värre om vi inte vetat hur vi ska lösa våra knutar i vårt spel.Men Robban Och Palten har allt under kontroll,vet precis hur vi ska göra,eg vet vi spelare det oxå men lite upprepningar nu så ska vi komma tillbaka starkare än någonsin. Är ju rätt så enkelt att spela hockey eg om alla hjälps åt och gör det vi ska.Eller?
Vi börjar bli heta igen på träning,det märktes idag.Var lite hårdare spel o fler tacklingar o lite tjyvknep på varandra.
Positivt eller negativt? Jag tycker det är positivt ,då visar vi lite mer att vi är tända och verkligen vill ta tag i detta..Det ska tacklas och vara hårt ,det tillhör ju denna sport. Huvudsaken är att vi kan släppa det och garva åt det när vi går av isen. Visst vi behöver ju inte skada varandra eller några fula saker,men även fast vi är så pass bra kompisar så måste vi vara lite hårda mot varandra på isen.Hockey är ju en kampssport ..Sen skämtar vi med varandra och har kul ihop i omkädningsrummet och på fritiden igen.

Eller vad säger du Stickan:)

För övrigt så har vi vaskat runt lite i femmorna och jag tycker ser väldigt intressant ut.
Är väl lite som en nytändning nu för oss alla.

Sen får vi hälsa Herman (Johan Hermansson) välkommen till oss.Gjorde sin första match i Vsgf tröjan igår.Mycket kul.Herman kommer från Vimmerby och ser väldigt sugen ut på att spela.

Sen har Ricky Kling börjat tränat med oss igen.Så tänk nu har vi 2 st speedwayförare i laget.Tur vi kör vänstervarv på uppvärmningar så dom inte krockar.
Men dom är väldigt duktiga på hockey oxå  o är bra killar (åström och Kling).

Skulle vilja berätta lite roliga saker som händer i laget.Men har tyvärr inte hänt så mycket roligt på ett tag.
Får ju rycka upp oss lite nu och bjuda mer på oss själva.

Knutte såg väldigt het ut idag.Kanske kan bero på nåt:)Eller vad säger du?:)

För övrigt så kom våran biträdande materialare (Smike)med en idè idag. Han skulle låna knuttekåkens alkomätare och ta med sig till matcherna,för han trodde inte vi var nyktra igår.Återstår att se hur det blir med det men det ska väl inte vara någon större fara att det ska vara så, får vi hoppas.

NY VECKA NYA MÖJLIGHETER.NY MATCH NYA MÖJLIGHTER. Ja så är det.

#17


RSS 2.0